UDSG 30-8-2019

Beste ouders,
 
Pleinfestijn
Op woensdag hebben we allemaal weer genoten van een warm en goed georganiseerd Pleinfestijn.
Er waren leuke spelletjes, we konden schminken en er was gezorgd voor genoeg eten en drinken. Kortom: alles goed geregeld voor een gezellige middag!.
Wij willen de leden van de Ouderraad via deze weg hartelijk bedanken voor hun goede zorgen! Het is altijd veel werk ter voorbereiding, maar de kinderen hebben zich super vermaakt! Dank je wel!
 
Informatie avond:
Het is fijn te zien dat veel ouders geïnteresseerd zijn en in deze drukke (en warme) tijd de moeite nemen om op school te kijken naar het programma dat de kinderen dit jaar gaan volgen.
Het is een mooi moment om vragen te stellen en om kennis te maken met andere ouders. Wij proberen de ouders zo veel mogelijk te betrekken bij het onderwijs en bij de gang van zaken op school. U zult in deze nieuwsbrief vaak gevraagd worden om te helpen; onze ervaring is dat we samen mooie en gezellige activiteiten voor de kinderen kunnen organiseren. Indien u in de loop van het jaar vragen hebt, dan kunt u deze altijd stellen aan de leerkracht of aan de directie: Maaike Jansen. Loopt u gewoon even binnen.
 
Bibliotheek:
Een algemene opmerking tijdens de informatie avond was het probleem om van huis uit boeken te reserveren. Uw kind heeft op school een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn nodig om in te loggen. Dus vraag uw kind deze 2 gegevens op te schrijven zodat u thuis samen in kunt loggen. Uw kind kan dit aan de leerkracht vragen of aan Jeanet. Op deze manier moet het lukken: het gereserveerde boek wordt op school bezorgd, dus uw kind moet zelf even op de schap ‘gereserveerde boeken’ kijken tijdens zijn/haar bieb-tijd.
Fijn dat dit probleempje gecorrespondeerd is: op deze manier kunnen wij er ook iets aan doen.
Lukt het niet: dan horen wij het graag!
 
Dode Hoek les:
Op 3 september wordt er voor de kinderen van de groepen 7 en 8 een ‘dode hoek les’ gegeven. Het is belangrijk dat fietsers er zich van bewust zijn dat ze soms in de zgn. dode hoek van een groot voertuig fietsen. Deze les wordt gratis aangeboden door ROV Oost Nederland en de Gemeente. De les bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte: er zal op het Kerkplein een vrachtwagen staan waarin de leerlingen zelf de praktijk kunnen ervaren.
 
Allergielijst:
Zoals u al in de vorige Uit de School Geklapt hebt kunnen lezen, hanteren we op school een allergielijst. Ouders geven aan de leerkrachten door welke producten hun kind echt niet mag hebben en zij zorgen voor een vervangende traktatie in de klas c.q. voor bijv. een vervangend ontbijtje bij een gezamenlijk schoolontbijt.
Wij zijn heel blij dat Joyce Spaargaren, moeder van Joris, Lisa en Tess Hetterscheit, jarenlang de taak op zich genomen heeft om als tussenpersoon te fungeren. De leden van de ouderraad (zij organiseren feestjes en excursies e.d.) geven de producten door aan Joyce (soms wordt het product genoemd en meestal wordt er zelfs een foto van het product en het ingrediëntenlabel meegestuurd). Joyce mailt deze informatie naar de betreffende ouders zodat men zelf kan bepalen of  het kind dit wel of niet mag hebben.
Joyce heeft aangegeven na de herfstvakantie met deze taak te willen stoppen. Dat begrijpen we en we zijn haar heel dankbaar voor de jarenlange intensieve hulp hierin.
Onze vraag: wie wil de taak van Joyce overnemen?
Het is voor de kinderen die geplaagd worden door een allergie best lastig om zelf op te letten op eten en drinken. Dat gaan ze zeker leren, maar het is fijn als de school hen ook daarin een handje kan helpen.
Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven? Dat kan bij Maaike of Jeanet.
 
Welkomstgesprekken:
Hebt u al een afspraak gepland en het formulier al ingevuld en ingeleverd bij de leerkracht?
 
Veilig Verkeer en Veilig naar en van school:
U hebt de borden vast al wel zien staan in onze dorpen. De scholen zijn weer begonnen! Dat is een boodschap voor alle weggebruikers om alert te zijn op overstekende en fietsende kinderen.
Maar wij creëren soms zelf ook (onnodig) gevaarlijke situaties bij school. Vandaar dat wij de regels nog een keer op een rij zetten (ook speciaal voor ouders waarvan de kinderen nu net op school zitten).
  • Maak gebruik van het kerkplein indien u mee loopt met uw kind naar school. Parkeer uw auto daar.
  • Steek over bij de brigadiers. Zij staan er speciaal voor u en uw kind(eren).
  • Parkeer niet op de vakken aan de Hoofdstraat. Indien de kinderen hier uit stappen veroorzaakt u zelf onnodig gevaar voor de kinderen. Er is altijd verkeer op de Hoofdstraat en op het Kerkplein is ruimte genoeg!
  • De parkeervakken tegenover de school (aan de Hoofdstraat) zijn bedoeld voor het team van school.
  • Indien u uw kind alleen brengt met de auto, dan maakt u gebruik van het Aai en Zwaai plein. Uw kind steekt over via de brigadiers.
  • Fietsers die via het Kerkplein aan komen fietsen stappen voor het pad af en lopen met de fiets. Steken over bij de brigadiers en lopen met de fiets op het Kerkhofpad. Elke leerling/elke groep heeft een eigen vak voor de fiets.
  • Fietsers die van de kant van de Grote Woerd komen stappen af en maken gebruik van de doorgang door de haag. Lopen op het Kerkhofpad!
  • Ouders kunnen hun fiets aan de zijkant van het pad (tijdelijk) neerzetten om de kinderen weg te brengen.
  • Er worden géén auto’s geparkeerd langs de Grote Woerd! Bewoners hebben hier last van: zij moeten ook naar het werk rond dit tijdstip!
  • Het is al snel weer wat donkerder ’smorgens: let u zelf op de verlichting op de fiets van uw kind of op reflectors op de kleding?
     
Ontvangen uitnodigingen:
  • Zaterdag 7 september 2019: Dit jaar wordt deze wandeltocht voor de 73e keer georganiseerd. Dit jaar is er een Airborne Wandeltocht én Jeugdprijsvraag vanuit Sportpark Hartenstein in Oosterbeek. Kijk voor meer informatie op www.airbornewandeltocht.nl indien u deel wilt nemen.
  • Op 23, 30 september en 7 oktober kun je van 17.00 – 17.30 uur in Herveld een blaasinstrument uitproberen. Muziekvereniging St. Willibrordus organiseert deze cursus: het is gratis en je wordt begeleid door een gediplomeerde docent. Kijk ook op willibrordus.ha@gmail.com om je op te geven.
  • Kom op de Kwekerij op 28 september 2019 van 10.00 – 16.00 uur..
    Er wordt door diverse bedrijven in Opheusden en Lienden een open dag gehouden over de boomkwekerij. Kijk voor meer informatie op www.komopdekwekerij.nu.
  • Theater de Kik in Elst. Open Dag op zondag 1 september 2019. Voor meer informatie kijk op www.theaterdekik.nl
Er hangen ook posters op het prikbord in de hal.
 
Verjaardagen:
1 september:    Josje Gonzalo Wennekes
 
Hartelijk gefeliciteerd Josje! Wij wensen je een supergezellige, onvergetelijke verjaardag!
 
 
 
 
 
Spreuk van de week:
“Zag je de blauwe lucht vandaag en rook je het frisse groen…
Of ging er weer een dag voorbij met veel te veel te doen…”
 
 

Geniet van alweer een zonnig weekend (tenminste dat is beloofd!).
 
Tot maandag!