UDSG 31-01-2020

Beste ouders,
De kleuters hebben een nieuw thema: ‘de Ruimte’.
Dit past uitstekend bij het motto van onze school: ‘Ruimte om te leren’.
Het hoekenlokaal is omgetoverd tot een ‘Ruimtestation’ en de kinderen gaan hier regelmatig naar toe om te leren en te spelen. 
   
Op maandagmorgen werden de kinderen opgeschrikt door een harde bons. Er was een grote steen uit de ruimte komen vallen: precies in de zandbak! Was er een meteoriet vanuit de ruimte door de atmosfeer gevallen?
Er was die dag veel te doen rondom de zandbak en niet alleen door de kleuters. Alle kinderen waren toch wel heel erg benieuwd naar wat er nu gebeurd was!
Er waren al snel twijfels over de meteoriet: “hoezo is deze dan onder het zeil van de zandbak gevallen?”
  
Kortom: u zult er zeker nog meer van gaan horen! 
 
Brigadiers:
Wij zijn blij u te kunnen melden dat het rooster van de brigadiers goed gevuld is! Tevens hebben wij van de Gemeente Overbetuwe bericht gekregen dat alle brigadiers ‘geslaagd’ zijn en officieel geregistreerd staan. Wij bedanken via deze weg alle brigadiers die zich elke week weer voor de veiligheid van ‘onze’ kinderen inzetten én voor het feit dat ze extra tijd aan ‘de cursus’ hebben willen besteden. Dank je wel!
 
Het Xanthos scholenvolleybaltoernooi op woensdag 19 februari 2020:
Er hebben zich (toch nog) veel kinderen opgegeven om deel te nemen aan genoemd toernooi! Dat is fijn: we kunnen met 5 teams deelnemen namens de St.Willibrordusschool!
Het toernooi wordt op woensdagmiddag 19 februari in ‘de Mammoet’ in Zetten, op het terrein van het HPC gehouden. Tijden: van 13.30 tot 17.30 uur.
Er worden ook clinics georganiseerd: deze worden ook op woensdagmiddag: op 5 en 12 februari georganiseerd. Maar deze worden in ‘de Wanmolen’ in Zetten gehouden. Tijden: van 13.00 – 15.00 uur.
Het is leuk als de leerlingen die zich ingeschreven hebben, ook naar de clinics gaan. Het is heel leerzaam en dan wennen ze alvast aan de speelwijze van elkaar.
Wilt u deze data alvast noteren in uw agenda? Ze staan ook vermeld in de agenda van de app.
Publiek is natuurlijk altijd van harte welkom!
Wij wensen jullie allemaal veel plezier!
 
Bibliotheek:  
De kinderen gaan regelmatig naar de bibliotheek op school en maken veel gebruik van de mogelijkheid om een boek te reserveren. Dit is mooi, want wij willen het lezen heel graag bevorderen.
Wij hebben uw kind inloggegevens gegeven zodat er altijd een boek gezocht kan worden via de computer. Ook kunnen we een luisterboekapp voor een leerling regelen. Indien uw kind wat moeite heeft met lezen, dan kunt u deze app downloaden (wel met de inloggegevens van uw kind) en u kunt het fysieke boek ook reserveren/lenen. Op deze manier kan uw kind luisteren naar het verhaal en tegelijkertijd proberen zelf mee te lezen.  
Hij/zij kiest zelf het boek, dus de interesse is er al en daardoor wordt het lezen waarschijnlijk leuker! 
Mocht uw kind een boek van school (BOS) mee naar huis genomen hebben om het bijvoorbeeld in het weekend of in een vakantie uit te lezen: wilt u er dan op toezien dat het boek weer mee terug gaat naar de bibliotheek? Dit mag op school maar mocht u toevallig in Zetten of Elst zijn: dan mag het daar ook: het boek komt dan via het transport weer bij ons op school. 
Mocht u vragen hebben over het bovenstaande: wij horen het graag!  
 
Verjaardagen:
31 januari:       Duko Veens
3 februari:        Roos Lamers
5 februari:        Floor van der Oord
 
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Duko Veens. Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Eindelijk mag hij naar de school van zijn grote zussen! Hij heeft al een paar keer geoefend en heeft er veel zin in! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Duko!
 
Spreuk van de week:
‘Elke dag iets leren is kennis; elke dag iets loslaten is wijsheid’.
Wij wensen jullie een heel prettig weekend! Tot maandag!