UDSG extra i.v.m. corona

Beste ouders,  

 

Coronamaatregelen  

De PO-raad heeft in de herfstvakantie een nieuw protocol met richtlijnen uitgebracht. Voor de kinderen verandert er niks. Voor de bezoekers binnen school wel. Naar aanleiding van dit protocol hebben we de regels voor wat betreft ‘derden’ binnen school aangescherpt.  

 

Ons uitgangspunt is: 

  1. 1. Onderwijskundige processen en ontwikkeling van kinderen mogen niet belemmerd worden. 

  1. 2. Medewerkers voelen zich veilig op school. 

 

Concreet heeft dit onderstaande gevolgen: 

 

  • * De inzet van ambulante hulp (instellingen van buitenaf, bijvoorbeeld Intraverte, MarantKentalis, etc.) gaat door.
  • Een vergaderingen die uit 4 personen of minder bestaat kan fysiek doorgaan. Vergaderingen met meer personen gaan online. Dit geldt ook voor MR, RvT en OR. 
  • Biebouders, luizencontrole, etc. doen we voorlopig niet meer. Dit is al gecommuniceerd met de betreffende ouders. 
  • Ouders komen niet meer in de school. Ook niet om een vergeten rugzak of broodtrommel te brengen. Dit kan bij de deur afgegeven worden. 
  • Oudergesprekken gaan online of telefonisch tenzij de inhoud van het gesprek vraagt om een fysieke bijeenkomst. Deze afweging wordt gemaakt door school, ouders en eventuele andere betrokkenen samen. De ouders die al een afspraak gemaakt hebben voor de kinderen van de groepen 3, 7 en 8 horen van de leerkracht of dit fysiek of digitaal gevoerd zal worden. Het maximaal aantal personen van 4 wordt hierbij in acht genomen.  
  • De gastlessen die nu nog gepland staan (i.v.m. Jeelo) laten we doorgaan. We plannen in ieder geval tot aan de kerst geen nieuwe gastlessen in. 
  • Foto Koch gaat wel door. Er wordt dit jaar géén teamfoto gemaakt. Ouders blijven op woensdag buiten bij de broertjes-zusjes foto’s.
  • * Indien u, op afspraak, toch in de school bent is een mondkapje niet verplicht tenzij u of de leerkracht zich daar prettig/veilig bij voelt. Bij de ingang vult u wel de gezondheidscheck in en ontsmet u uw handen.  
  • * Bij het halen en brengen blijven de ouders buiten. Hieronder nog een keer de afspraken, mede voor de nieuwe ouders van onze school.   
  • Kleuters: 

Ouders brengen de kinderen naar school via het kerkhofpad. De leerkrachten staan de kinderen op te wachten en de ouders mogen via de zijkant van school door de andere poort richting parkeerplaats. 

Ouders komen de kinderen ophalen op het schoolplein. Men loopt naar het schoolplein via de linker poort (als u voor school staat), langs de zijkant van school. Vervolgens lopen ouders met de kinderen via het kerkhofpad naar de parkeerplaats. 

Fietsen mogen bij de kerk geparkeerd worden (niet aan het einde van de haag).  

Auto’s parkeren op het kerkplein.  

  • Kinderen van de groepen 3 en 4:  

Zij gaan zelf door de voordeur naar binnen: hangen hun jas op in de gang en gaan naar de klas. De leerkracht is in de klas. 

’s Middags gaat de leerkracht mee naar buiten en laat de kinderen gaan als de ouders er zijn.  

  • Kinderen van de groepen 5 t/m 8:  

Zij gaan zelf naar school via het kerkhofpad. Parkeren de fietsen op de daarvoor bestemde plaats en lopen via het schoolplein direct naar de klasDe leerkracht is al in het lokaal.  

Ouders dienen zelf alert te zijn op de 1,5 meter afstand tot andere volwassenen indien ze op de kinderen wachten op het schoolplein of het kerkplein. Indien u af wilt spreken voor uw kind, wilt u dit dan bij voorkeur telefonisch doen, zodat er geen onnodige opstoppingen veroorzaakt worden.  

 

We hanteren deze aangescherpte regels in principe tot de kerstvakantie. 

We overleggen vlak voor de vakantie hoe we in het nieuwe jaar te werk gaan c.q. wat de voorschriften dan zijn.  

 

Wij hopen dat bovenstaande duidelijk is. Mocht u nog vragen hebben, dan horen we dat graag. U kunt dit dan het beste telefonisch overleggen. 

 

Directie en team 

St.Willibrordusschool