wel of niet staken

Beste ouders,

U heeft wellicht al vernomen dat de onderwijsbonden en de minister Arie Slob tot een akkoord zijn gekomen. Er wordt een bedrag van 460 miljoen euro vrijgemaakt voor onderwijs. Wij zijn erg blij dat er gehoor is gegeven aan de oproep om te investeren in het onderwijs. Aan de andere kant zijn wij ook kritisch. Het is niet structureel en daarmee onvoldoende om de problemen blijvend op te lossen. Het lerarentekort bijvoorbeeld, zal de komende jaren alleen nog maar toenemen en dan is een eenmalige investering ontoereikend.

De grote onderwijsbonden geven aan de staking in te trekken. Omdat dit kort voor de stakingsdatum gebeurt, geven ze schoolbesturen de vrijheid om zelf te beslissen of de staking door gaat.

Wij hebben dit in het management team besproken en zijn tot de conclusie gekomen dat de school op 6 november gesloten blijft. Dit heeft zowel inhoudelijke redenen als praktische redenen. Zo is er bijvoorbeeld een BHV cursus ingepland voor een aantal leerkrachten en zijn er onvoldoende invallers beschikbaar om hen te vervangen. En ook u heeft mogelijk al dingen gepland en afgesproken.

Wij snappen dat het gesloten houden van de school niet naar ieders tevredenheid zal zijn. Wij worden als school echter op korte termijn voor een dilemma gesteld. We hebben te weinig tijd om het terugdraaien van de staking organisatorisch goed te regelen.

Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team,
Maaike Jansen