Bibliotheek op school (BOS)

In samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid is in november 2012 onze Bibliotheek op School geopend. De bibliotheek op school staat in verbinding met alle andere bibliotheken in de omgeving en er kunnen ook digitale bestellingen worden gedaan via het programma SchoolWise. Hierdoor blijft er een actueel boekaanbod bestaan. Onze bibliotheek is aangesloten bij een roulatiesysteem van OBGZ, daardoor voorkomen we dat sommige kinderen ‘alle’ boeken al gelezen hebben. Met de consulente van de Bibliotheek Gelderland Zuid en een aantal hulpouders runnen we ‘onze eigen bibliotheek’. Deze is gevestigd in de hal aan de voorzijde van de school.

Klik HIER om naar het inlogscherm van Schoolwise te gaan.

Ieder kind heeft een eigen pasje en ook de leerkracht heeft een pasje om voor thema’s of voor de klas aansluitende boeken te lenen. Twee keer per week krijgen de kinderen tijd om boeken te lenen. Ook beschikken ze over een individuele inlognaam. Hiermee kunnen ze boeken reserveren en die mogen ze ook mee naar huis nemen. De leentermijn is 14 dagen. Hiermee is in ieder geval veilig gesteld dat de kinderen kunnen lezen, zowel binnen de school als thuis!
Wij zijn er trots op dat we dit de kinderen op school kunnen bieden. Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen nu en ook in de toekomst met plezier lezen. Eén van de belangrijke voorwaarden voor een goede ontwikkeling. We zijn daar heel erg blij mee!


terug
of klik naast tekstvenster