Ruimtestation

Wij willen iets extra’s bieden aan die leerlingen die zelfs in al het extra materiaal dat zij op school aangeboden krijgen, nog niet voldoende uitdaging vinden. Ook voor deze leerlingen willen we tegemoetkomen aan hun onderwijsbehoefte. Zij moeten ook leren ‘leren’ en hiervoor de mogelijkheid en de ruimte krijgen. In ons logo staat niet voor niets: “RUIMTE OM TE LEREN”.
We bieden deze kinderen een extra ‘Ruimtestation’. Op een vastgesteld moment in de week roept de verantwoordelijke leerkracht deze kinderen bij elkaar en ze krijgen dan speciale instructie, speciale opdrachten en extra uitdaging. Ook worden de opdrachten van de week ervoor geëvalueerd. Daarnaast krijgen de leerlingen tijdens schooltijd extra tijd om te werken aan deze opdrachten en als dat is afgesproken mogen ze hier soms thuis aan werken. Natuurlijk schaffen we hiervoor ook extra materialen aan.

Over de naam ‘Ruimtestation’:
De missie van onze school is: ‘Ruimte om te leren’. Station, omdat de meerbegaafde leerling van hieruit alle kanten op kan. Hij/zij wordt in de gelegenheid gesteld, om eigen keuzes te maken, krijgt extra ruimte.
Welke kant gaat hij/zij op? Lange reizen, korte reizen studies/opdrachten). Wordt het eerste klas (met faciliteiten) of tweede klas. Kortom, hij/zij mag kiezen van welk perron het vertrek zal zijn maar wel in overleg met de conducteur (de begeleider) en daarna op eigen kracht, met de intentie en de inzet om het gestelde doel te bereiken, alleen of door samen te werken. Het groepsproces blijft belangrijk en daarom blijft hij/zij met de andere kinderen in de groep reizen. Regelmatig echter krijgt deze leerling de ruimte die nodig is en stapt even over naar een speciaal station.

Het ‘Ruimtestation’.
Door het kiezen van deze naam bieden we deze kinderen extra faciliteiten, maar we zetten ze niet op een voetstuk. Het blijven gewoon kinderen uit de groep en toch krijgen ze de ruimte die ze nodig hebben, net als alle andere kinderen en aansluitend bij de missie van de school.
Dit ‘Ruimtestation’ is in de school ook als zodanig herkenbaar!

 
terug
of klik naast tekstvenster